Aafrika "iminature"

See on Mari ajaveeb. Viibin kolm kuud Aafrikas riigis nimega Kamerun. Sattusin siia vabatahtlikuna läbi Globaalse Hariduse Võrgustiku (GLEN), vaata täpsemalt www.glen-europe.com, ning tegelen laste keskkonnaharidusega, kliimamuutuste õpetamisega koolides programmi GLOBE abil, www.globe.gov. Kirjutan siia oma muljeid ja m6tteid. Lugege aga ning j2tke kommentaaride alla teateid!

Name:
Location: Estonia

Thursday, October 26, 2006

Marua - palavus ja kuumus ühes pajas

Tere-terekest!

Suured tänud paljude õnnesoovide eest! Minu sünnipäev möödus toredalt. Sai alguse rongis, kui keskööl Simone ja Gosia tõid välja koogi, mille peale oli kirjutatud "Palju õnne sünnipäevaks, Mari!" Ega nad nii hästi eesti keelt ei oska, aga koogi oli valmistanud meie isiklik pagar Ivo. Aimasin kyll eelmisel päeval, et miskit on teoksil, aga mitte seda... Mmmm, väga magus kook oli!

Nüüd oleme juba esmaspäevast saati Marua-kandis. Palavus on valdav. Esmaspäeval tähistasime ja uudistasme, kuidas pühitsetakse ramadami lõppu. Ramadam on iga-aastane paastuaeg moslemitel; 30 päeva ei tohi miskit süüa - ainult öösiti võib. Ja Ramadam lõppeb, kui noorkuu on jälle taevas. Suured pidustused, palju süüa ja tantsu. Meie osavõtt piirdus enamasti vaatlusega, mis toimub, sest siin palavuses on parem mitte ennast väga palju liigutada. Õhtul siiski klastasime ka kõrtsi ja kulistasime ühe õlle.

Teisipäeval põrutasime Wasa parki safarile. Kahe päeva jooksul nägime palju linde, tüügassiga, rebase-taolist looma, hüääni, kaelkirjakuid ja palju elevandi jälgi. Elevanti kahjuks ei näinud, kuigi põrutasime oma suurepärase autojuhi, auto ja giidiga läbi mitme võsastiku neid taga ajades. Tore oli siiski. Ainuke jama, et Simone sai kuskilt endale kõhtu parasiidid ning kõrge palaviku, et eile naasesime Maruasse. Siin muretsesime Simonele arstivastuvõtu ja mõned tabletid ning toa kohe vetsu kõrval, kus ta ka oma öö vist enalmasti veetis. Palavik läks õnneks eile õhtul alla. Hurraa!

Nii on lood siin Subsahhaaras. Ja jõle palav, kas juba mainisin. Vesi on mu parim sõber.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

See päris imelik kuidas see maakera on niimoodi jaotatud et teil on 30-40 kraadi ja meil ainult 10. Tänavu pole meil siin mere ääres veel nullini langenud. Lubas müüd külmenemist. Täna on kõva tuul Pärnus pidi vesi kõvasti tõusma õhtuks 1,4m üle normi.
Kas Sa nüüd e-mailid ka kätte saad.
Ema ütles, et otsi Mari kasukas välja kui lennujaama vastu läheme
Kiku autoga. Berliini vist kasukat me ette saatma ei hakka.
Olge ja saage ikka terveks!
Isa

3:02 AM  
Blogger tiu said...

HEI-HOO Mari! Ma jõudsin paar päeva tagasi koju. Lahe on lugeda su juhtumistest, me käisime ka safaril, jube põnev oli. Kaelkirjak oli vihmast hall aga ikka lahe, lõvi ja ja kõike muud peale elevandi nägime :) a sul vedas, et jälgi nägid :) me ei näinud sedagi.
Ma olen ikka veel mingi mulli sees siin, pole enam Aafrikas aga siin nagu ka pole. Lennukas ka mitte. Vaatleja tunne on, kõik on justkui unes.
Võta põnevaid elamusi kaasa, ma vtsin kõreda kõha, palju pilte, jutte, veini, biltongi, teed ja kohaliku shokolaadi. Ootan Sind külla kui tagasi oled, saaks hea veinise võrdlusõhtu teha :)
Kallistused!

5:26 AM  
Blogger Murks said...

Hei, Tiuks ja paps!

Ei usu, et siit eriti veini kaasa vean, v6ibolla m6ne meeleytult suure pudelit6ie 6lut - 6llepudelid siin 0,65l. Aga Tiu, ehk tuled 5. "Nugalasse" sauna ja Kerdi (Lea poja) synnip2evale?

Mari, natike 6llene hetkel

7:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

vaja kontrollida:)

2:54 PM  

Post a Comment

<< Home