Aafrika "iminature"

See on Mari ajaveeb. Viibin kolm kuud Aafrikas riigis nimega Kamerun. Sattusin siia vabatahtlikuna läbi Globaalse Hariduse Võrgustiku (GLEN), vaata täpsemalt www.glen-europe.com, ning tegelen laste keskkonnaharidusega, kliimamuutuste õpetamisega koolides programmi GLOBE abil, www.globe.gov. Kirjutan siia oma muljeid ja m6tteid. Lugege aga ning j2tke kommentaaride alla teateid!

Name:
Location: Estonia

Tuesday, October 03, 2006

Bamenda on tore linn

Niisiis, j2rjekordne sisseelamisperiood uues linnas. Bamenda tundub t6eliselt m6nus paik. inimesed on v2ga s6bralikud ja r22givad palju poliitikast. Poliitikast, sest siin pesitseb opositsioon praegusele presidendile, kes on t2eline tropp. Siinne maaosa on v2ga viljakas ning toodab enamuse toidukraamist, mida kogu Kamerun ning naaberriigidki tarvitavad, aga n2iteks teeede olukord on meeletult kehv. Teede kohta k2ivad ytlused: "road is rough" , mis t2hendab, et 2ra parem seda teed kasuta v6i "there is a road", mis t2hendab, et teed saab kasutada ja pole hull seda m66da teise linn minna. Eriti praegusel vihmaperioodil v6ib m6nel teel kubemeni mudas kinni istuda.
T2na kohtusime provintsi hariduse ylevaatajaga, kes siin k6rgeimal kohal ning saime loa oma projekti koolides l2bi viia. Kohtumine oli v2ga kiire ja konkreetne, t2itsa yllatav. Saame temalt ka ametliku kirja kaasa, et direktorid ja 6petajad peaksid meiega koost66d tegema. Kahte 6petajat teame juba v2ga h2sti ning teame, et nendega mingit probleemi ei tule. N2iteks homme s6idame umbes 3-4h kaugusel asuvasse Tatumi, kus juba ootab meid v2ga r66mus bioloogia6petaja Charine, kellele t2na hommikul veel yle helistasin ja kellega eriti asjalikku juttu r22kida ei 6nnestunud, kuna ta muutkui korads kui 6nnelik ta on, et me tema kooli kylastada tahame! P2rast veel helistas yle, et k6ik on korraldaltud ja 6pilased ootavad juba pikisilmi meie tulekut. Tatum on muideks k6ige kylmem koht terves Kamertunis. Elame n2eme. Peaksin vist Leslielt laenatud bulloveri igaks juhuks kaas v6tma, sest nyyd juba hakkan natuke uskuma kohalike jutte, et kui on kylm, siis ongi p2riselt kylm. Olen juba v2ga harjunud nende m6nusate soojade ilmadega siin. Bamendas pole ka veel vihma saanud, ainult p2ike l66skab pea kohal, kuigi k6ik r22kisid, et Bamenda on see k6ige hullemalt vihmasem koht vihmaperioodil. Aga muidugi, oktoober juba k2es ning vihmaperiood hakkab l6puni j6udma.
Palju p2ikest teile k6igile ja kenade v2rviliste lehtede j2tku!
Muide, neljap2eval on rahvusvaheline 6petajate p2ev. Siinmail t2hendab see 6petajatele t2ielikku vaba p2eva ning Bamendas peetakse maha v2gev jalgpallimats 6petajate vahel. Loodetavasti oleme selleks ajaks Tatumist tagasi. Kusjuures Simone ei teadnud 6petajate p2evast midagi - saksamaa, kuulus oma paljude riiklike ja kristlike pyhade poolest ei pyhitsegi 6petajate p2eva. Igatahes, kena 6petajate p2eva Mammi!

1 Comments:

Blogger tiu said...

Hei sista! Oh lahe, et sa rigi saad reisida. Ma siin vingerdan ka niipalju kui v6imalik. See teede olukord on siin hoopis teine, Eestis pole yhtegi nii head teed ja viisakus kiirteedel on ikka ylek6ige - kui n2ed, et sinu j2rgi keegi s6idab, siis t6mbad kohe mitu meetrit teeserva, kus selle jaoks eraldi riba, et teine saaks rahulikult otse s6ita, ilma sinust m66da kurvitamata. Kui m66dud kellegist, siis vilgutad tuledega v6i saadad v2ikse signaalit6rtsu, mis t2hendab umbes sama - hei sista\bro! (see k6ik muidugi v2ljaspool Kaplinna).

5:45 AM  

Post a Comment

<< Home