Aafrika "iminature"

See on Mari ajaveeb. Viibin kolm kuud Aafrikas riigis nimega Kamerun. Sattusin siia vabatahtlikuna läbi Globaalse Hariduse Võrgustiku (GLEN), vaata täpsemalt www.glen-europe.com, ning tegelen laste keskkonnaharidusega, kliimamuutuste õpetamisega koolides programmi GLOBE abil, www.globe.gov. Kirjutan siia oma muljeid ja m6tteid. Lugege aga ning j2tke kommentaaride alla teateid!

Name:
Location: Estonia

Monday, October 02, 2006

Happy passangers!

Nyyd siis oleme otsaga Bamendas. Eeelmise n2dala l6pp Kribis m66dus meeletult toredasti. Kohtusime kahe 6petajaga, kes m6lemad 26 aastased alles, yks bioloogia teine geograafia 6ps Kribi koolis. Saime geograafiatunni ajal m2ngida lastega oma m2nge, mis kukkusid v2lja v2ga l6busalt. Jas 6psid olid ka l6busad, laup2eval k2isime nendega klubis tantsimas. See oili mu teine tantsupidu siin ja kuigi muusika rytm peo jooksul pea yldse ei muutu - mis on k6ige h2irivam, siis oli tantsida esimest korda v2ga m6nus. Kuigi samas avastasin, et mul puuduvad t2iesti k6hu ja seljalihased, et puusi h66ritada sama h2sti nagu kamerunlased seda teevad. Ja nad on ikka j6le kiired kyll!! Tantsupidu oli igatahes supertore! 6lle ega muud alkoholi ma kahjuks juua ei saanud, sest haiglas avastati mul ka tyyfus, mist6ttu neelan nyyd igap2ev natuke antibiootikume. Homme viimane p2ev.
Pyhap2eva hommikul, p2rast kahetunnist und alustasime oma teed Bamendasse. Muide, nugala rahvas, seet6ttu te mind k2tte ei saanudki - ainult mu k6neposti - kuna olin teel ja levi ei olnud. Proovige aga uuesti. N2iteks t2na peaksin kyll saadaval olema. S6it Bamendasse oli v2ga muljeterohke. Bussis k2is n2rvidele tyyp, kes pidas pika loengu erinevatest ravimtaimedest ja kuidas neid kasutada ning yritas meile atsetooni maha myya suurep2rase ravimi nime all. Naljakaim hetk oli, kui ta jagas k6igile tyki vetsu paberit, mille peale kallas natuke atsetooni ning siis pidid k6ik selle endale sisse hingama. Mina keeldusin ja ta oli v2ga pahane, aga ei kavatsegi siin mingiks kummiliimis6ltlaseks saada :)
Bamenda tundub v2ga tore linn, oleme j2lle ingliskeelses regioonis, Kribis r22giti enamasti prantsuse keelt, va meie kaks 6petajat, kes m6lemad Bamendast p2rit. Bamenda asub v2ikses orus ja ymberringi m2ed. Juba ootan n2dalavahetust, et matkale minna.
L2hme nyyd siinse bossiga kohtuma. P2ikest!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tulin praegu "Looduse Omnibussi" filmiõhtult, kus üks film oli "Puude kuningannast" viigipuust Keenias. Üksipulgi näidati ära igasugused mutukad, linnud, roomajad ja loomad, kes selle puuga eluliselt seotud on. Väga huvitav! Küllap võiks igast puust sellise omanäolise filmi teha, pole kunagi sellele mõelnud, et kõik on omavahel nii tihedates sidemetes.
Ikka paranemist Sulle ja ära enam igasuguseid haigusi endale külge korja! ema

11:35 AM  

Post a Comment

<< Home